Kuchnia ze smakiem
  • ZjedzTo.pl
  • Buraki ćwikłowe kiszone zwane barszczem

Buraki ćwikłowe kiszone zwane barszczem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki przygotować jak do kiszenia pierwszym sposobem, przełożyć przyprawami, dodać skórkę chleba, zalać przegotowaną osoloną letnią wodą, nakryć, obciążyć i zakisić. Jeśli chcemy przyspieszyć kwaszenie, a mamy zakwas z żytniej razowej mąki, to możemy go trochę dodać.
Jeśli zakiszony kwas chcemy przechować dłużej, to możemy utrwalić go przez pasteryzację w temp. około 90°C przez 10-15 minut. Do tego celu nadają się słoiki. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu i używać do przygotowania czystego barszczu burakowego.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 5708

Dodany przez :

Natasza

Natasza

Data dodania: 2008-03-31

Zobacz także:

Zdjęcia

Buraki ćwikłowe kiszone zwane barszczem
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2011-03-04
Buraki ćwikłowe kiszone zwane barszczem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Buraki ćwikłowe kiszone zwane barszczem

2008-12-12 13:59:13

Sa bardzo dobre, troche smakuja jak ogorki. Ale mozna zjesc z ziemniakami smazonymi.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013