Kuchnia ze smakiem

Camembert z żurawinami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Sos doprawić ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Z kromek chleba testowego wyciąć kotka wielkości se­rów, skropić sosem winegret. Ułożyć na tackach do grillowania i piec 5 minut, aż lekko zrumienią się od spodu. Se­ry przekroić w poprzek na połówki. Grzanki odwrócić na drugą stronę. Na wierzchu ułożyć połówki serów, przekrojoną stroną do góry. Skropić resztą sosu. Posypać grubo mielonym pieprzem. Na serach poło­żyć po łyżce dżemu żurawinowego. Całość umieścić nad żarzącymi się węglami i grillować jeszcze 10-15 minut, aż ser się roztopi. Przed podaniem posypać natką i ozdobić liśćmi sałaty.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1025

Dodany przez :

gr4zyna

gr4zyna

Data dodania: 2008-08-31

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Camembert z żurawinami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013