Kuchnia ze smakiem

Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki, cukru, jajka, żółtek, margaryny oraz śmietany i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce.
Formę wysmarować tłuszczem.
Ciasto zetrzeć na tarce o dużych otworach, na ciasto wyłożyć dżem porzeczkowy.
Wstawić do piekarnika na 30 minut, piec w 175 stop.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1760

Dodany przez :

danusia19671

danusia19671

Data dodania: 2010-02-27

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki
danusia19671#

Dodane przez:

danusia19671

2010-02-27
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013