Kuchnia ze smakiem

Domowa kaszanka

Składniki

  • wątroba 500 g
  • krew 2 szkl
  • okrawki ugotowane 300 g
  • kasza gryczana ugotowana na rosole z okrawków 1,5 kg
  • majeranek 1 łyżeczka
  • podgardle ugotowane 250 g
  • jelita wieprzowe cienkie
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Wątrobę włożyć tylko na tak długo, aby się ścięła i utraciła krwisty kolor. Mięso z okrawków, wątrobę, podgardle zmielić w maszynce, dodać do gorącej kaszy, dodać przyprawy, krew i wymieszać. Jelita napełnić nadzieniem i zawiązać. Kaszankę włożyć do ciepłej wody, doprowadzić do wrzenia i na bardzo wolnym ogniu gotować około 40 minut i wyłożyć do wystudzenia.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 3132

Dodany przez :

danusia19671

danusia19671

Data dodania: 2010-02-05

Zobacz także:

Zdjęcia

Domowa kaszanka
danusia19671#

Dodane przez:

danusia19671

2010-02-05
Domowa kaszanka
Domowa kaszanka
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2011-03-04
Domowa kaszanka
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Domowa kaszanka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013