Kuchnia ze smakiem

Fasolka szparagowa z boczkiem

Składniki

  • mrożona fasolka szparagowa 1 kg
  • olej sojowy 1 łyżka
  • wędzony boczek 15 dag
  • gęsta śmietana 0,5 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • cukier 1 szczypta
  • posiekany szczypiorek 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Fasolkę płuczemy, wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem oleju, soli oraz cukru. Gotujemy. Zieloną fasolkę gotujemy w odkrytym naczyniu. Boczek oczyszczamy, kroimy w słupki i lekko podsmażamy. Ugotowaną fasolkę odcedzamy, wykładamy na salaterkę, obkładamy boczkiem, polewamy śmietaną i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy na gorąco.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 579

Dodany przez :

Mr_Green

Mr_Green

Data dodania: 2010-06-19

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Fasolka szparagowa z boczkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013