Kuchnia ze smakiem

Filet z indyka faszerowany pieczarkami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso opłukać, osuszyć, wyciąć głęboką i szeroką kieszeń. Od wewnątrz natrzeć solą, pieprzem, i skropić sokiem z cytryny. Odłożyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę, żółty ser pokroić w kosteczkę. Pieczarki skropić sokiem z cytryny, podsmażyć na oliwie i potem dusić aż odparuje sok. Przestudzić, wymieszać z tartą bułką tartą, jajkiem, żółtym serem. Dodać sól, pieprz do smaku. Farszem nadziać kieszeń, spiąć otwór drewnianymi wykałaczkami. Związać sznureczkiem formując zgrabną pieczeń. Mięso posmarować oliwą przełożyć do brytfanny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 c około 45 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wyjąć i posmarować miodem wymieszanym z papryką i łyżeczką oliwy. Dopiec.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 6203

Dodany przez :

monciasz

monciasz

Data dodania: 2010-12-08

Zobacz także:

Zdjęcia

Filet z indyka faszerowany pieczarkami
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Filet z indyka faszerowany pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013