Kuchnia ze smakiem

Jabłecznik z kokosem

Składniki

biszkopt

masa kokosowa

bita śmietana

Sposób przyrządzenia

Biszkopt:
Ubić białka z cukrem dodać żółtka ubić na sztywno i powoli mieszając dodać mąkę z proszkiem. Wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem piec 25 min w 160st.
Masa kokosowa:
Mleko, margaryna cukier i kokos zagotować, gotować tak długo aż będzie lekko złociste, wystudzić.
Bita śmietana:
Kremówkę ubić z cukrem i śmietan fix.

Do jabłek dodać 3 łyżki masy kokosowej i 3 łyżki ubitej kremówki, wymieszać i wyłożyć na biszkopcie. Na jabłkach wyłożyć ubitą kremówkę.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 977

Dodany przez :

alaaa

alaaa

Data dodania: 2010-05-20

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Jabłecznik z kokosem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013