Kuchnia ze smakiem

Jabłecznik z kruszonką

Składniki

Sposób przyrządzenia

Margarynę łączymy z żółtkami, cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Zagniatamy ciasto. Zostawiamy 1/3 ciasta a resztę wałkujemy i wykładamy na blaszkę.

Ciasto w blaszce posypujemy kaszą manną. Jabłka obieramy i kroimy drobno, wykładamy pokrojone jabłka na ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę, polewamy po jabłkach.

Następnie pozostałe ciasto szatkujemy i posypujemy po białkach. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Czas pieczenia: 45 min
Ile porcji Ile porcji: 21
Wyświetlenia: 2625

Dodany przez :

LASER

LASER

Data dodania: 2010-12-13

Zobacz także:

Zdjęcia

Jabłecznik z kruszonką
LASER#

Dodane przez:

LASER

2010-12-13
Jabłecznik z kruszonką
Jabłecznik z kruszonką
robbo#

Dodane przez:

robbo

2010-12-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Jabłecznik z kruszonką

!jacek#

!jacek

2014-01-18 17:39:21

ile cukru do ciasta a ile do białek
!jcvd#

!jcvd

2013-07-06 08:29:34

jablecznik bardzo dobry
!marek rzepka#

!marek rzepka

2013-02-22 12:22:33

to ciasto jest genialne zrobiłem je i wyszło z 1 razem pozdrawiam
!Hai#

!Hai

2013-02-10 11:17:02

Mama zawsze mieszała jabłka z cynamonem albo posypywała polowa galaretki prosto z torebki.... mniam :)
!megi :)#

!megi :)

2012-01-30 12:35:22

przepis prosty do wykonania , a efekt koncowy BOMBA!!!!. Jeszcze nigdy tak dobry jablecznik mi nie wyszedl. polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013