Kuchnia ze smakiem

Kleń po warszawsku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryby oczyścić, umyć, pokrajać na porcje, nasolić, dodać pieprzu i skropić sokiem z połowy cytryny. Z mąki i jajka i mleka sporządzić lekko osolone ciasto. Rabarbar obrać, umyć, drobno pokrajać, dodać do ciasta i wymieszać. Rybę obtoczyć w mące, podsmażyć; w połowie smażenia zdjąć z patelni i dobrze zamaczać w cieście, ponowie położyć na patelni, usmażyć, przykryć i lekko poddusić. Podawać z surówką z marchwi i jabłek.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1586

Dodany przez :

tulipan

tulipan

Data dodania: 2010-03-21

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Kleń po warszawsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013