Kuchnia ze smakiem

Kotlety karkowe

Składniki

  • karkówka 1 kg
  • ziemniaki 0,5 kg
  • pieczarki 70 dag
  • zupa cebulowa w proszku 2 opakowania
  • zupa grzybowa w proszku 2 opakowania
  • śmietana 18% 0,5 litra
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Mięso płuczemy, osuszamy i kroi­my w plastry grubości około 1,5 cm. Lekko rozbijamy i oprószamy pieprzem i solą . Obrane ziem­niaki kroimy w półplasterki o grubości około 0,5 cm. Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wkła­damy połowę pokrojonych pie­czarek, mięso i znowu warstwę pieczarek. Wszystkie zupy przesypujemy do jednego na­czynia, zalewamy śmietaną i dokładnie mieszamy. Zalewa­my nimi potrawę. Wierzch ob­kładamy ziemniakami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy godzinę w temperaturze 200 °C.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1689

Dodany przez :

ondrasz

ondrasz

Data dodania: 2008-05-28

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety karkowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013