Kuchnia ze smakiem

Krupnik z żołądkami

Opis

Krupnik jest zupą bardzo pożywną. Ja bardzo lubię jak kasza puści klej,wtedy jest naprawdę wspaniały. Zawsze pod koniec gotowania krupniku dopiero go solę by nie był ciemny.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Płuczemy nóżkę wieprzową, żołądki drobiowe i zalewamy wodą w głębokim garnku około 3 litrów. Gdy woda wrze wsypuję wypłukaną kaszę jęczmienną, dodaję liść laurowy, ziele angielskie i grzybki suszone. Krupnik gotuję na wolnym ogniu około 2 godzin. Pod koniec gotowania dodaję tartą na grubym tarle marchew, pietruszkę, seler. Wsypuję wszystkie przyprawy. Por część białą kroję w półksiężyce a ziemniaki w kostkę. Sprawdzam czy smakowo jest dobry jeżeli tak to dodaję śmietanę i drobno pokrojoną pietruszkę zieloną. Życzę smacznego.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 140 min
Ile porcji Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1124

Dodany przez :

abigale1

abigale1

Data dodania: 2010-12-25

Zobacz także:

Zdjęcia

Krupnik z żołądkami
abigale1#

Dodane przez:

abigale1

2011-03-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Krupnik z żołądkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013