Kuchnia ze smakiem

Kurczak z pieczarkami

Opis

Kurczak tak przyrządzony jest wspaniały, nadaje się jako mięso do drugiego dania, jak i do chleba.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kurczaka dużego, myję, odsączam z wody, rozcinam wzdłuż kręgosłupa i wyjmuję wszystkie kości. Rozcinam bardzo delikatnie by nie było dużo nacięć. Nacieram mięso czosnkiem zmiażdżonym, solą, pieprzem i wstawiam do lodówki a ja przyrządzam farsz. Na rozgrzane masło wkładam pokrojone drobno pieczarki z cebulką. Gdy nadmiar wody odparuje z pieczarek, odstawiam by wystygły a ja namaczam bułkę, odciskam, dodaję mięso mielone, dokładnie wyrabiam, dodając przyprawy a na końcu zimne pieczarki. Farsz wyrabiam i wkładam do kurczaka. Mięso roluje, sznuruje nicią bawełnianą. Mięso wkładam do rękawa, kładę na blaszkę i piekę w piekarniku około 60 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu kurczaka zostawiam w rękawie do wystudzenia. Życzę smacznego.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 4 min
Ile porcji Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 587

Dodany przez :

abigale1

abigale1

Data dodania: 2011-04-30

Zobacz także:

Zdjęcia

Kurczak z pieczarkami
abigale1#

Dodane przez:

abigale1

2011-05-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013