Kuchnia ze smakiem

Łatwy biszkopt

Opis

Po upieczeniu ostudzony biszkopt można wykorzystać do tortu bądź jako baza innych ciast.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka sparzyć wrzątkiem i rozdzielić żółtka od białek. W suchej misce (ważne, bo inaczej piana się nie ubije) ubijać białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania partiami wsypywać cukier i ubijać, aż się rozpuści. Do sztywnej piany dodawać żółtka i delikatnie wymieszać, po czym dodawać partiami wymieszane z proszkiem mąki i znowu wymieszać.
Ciasto przełożyć do tortownicy i piec 30 minut w 180 st. C.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 3803

Dodany przez :

rooslanka

rooslanka

Data dodania: 2008-09-19

Zobacz także:

Zdjęcia

Łatwy biszkopt
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-20
Łatwy biszkopt
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-05-24
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Łatwy biszkopt

2009-01-29 08:28:50

Faktycznie latwy i szybki, a krem mozna kazdy i tort gotowy, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013