Kuchnia ze smakiem

Makaron z tuńczykiem

Składniki

  • makaron kolorowy świderki 300 g
  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • jajka gotowane na twardo 2 szt
  • czarne oliwki 15 szt
  • oliwa z oliwek
  • ser żółty starty 5 łyżek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Makaron gotujemy w wodzie z sola. Do miski wkładamy rozdrobniony i odsączony tuńczyk, dodać jajka obrane i pokrojone w kawałki, dodać oliwki, wszystko wymieszać, dodać pieprz, polać oliwą z oliwek wymieszać. Dodajemy odcedzony makaron (nie przelewamy zimna woda)wymieszać dokładnie, posypać serem żółtym i wstawiamy do mikrofalówki na 2 min. Aby ser się rozpuścił.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 728

Dodany przez :

monciasz

monciasz

Data dodania: 2011-01-12

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Makaron z tuńczykiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013