Kuchnia ze smakiem

Marchew zasmażana z groszkiem

Opis

Doskonale pasuje do drugich dań. Może zastąpić ziemniaki.

Składniki

zasmażka

Sposób przyrządzenia

Marchew obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć marchew około 5 minut. Groszek odcedzić, dodać do marchwi. Na rozgrzany olej, wsypać tartą bułkę, smażyć na złoty kolor. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 5192

Dodany przez :

Teresa

Teresa

Data dodania: 2008-09-06

Zobacz także:

Zdjęcia

Marchew zasmażana z groszkiem
Teresa#

Dodane przez:

Teresa

2007-07-10
Marchew zasmażana z groszkiem
Teresa#

Dodane przez:

Teresa

2007-07-10
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Marchew zasmażana z groszkiem

!Zośka#

!Zośka

2009-12-23 11:07:15

Zasmażki robi się na tłuszczach o wysokich temperaturach wrzenia takich jak smalec, olej.Nie robi się zasmażek na margarynach, maśle itd. bo mają niską temp.wrzenia i po prostu się palą.Jak czytam w mądrych książkach, że robimy zasmażkę na maśle to nie nie wiem co tym myśleć.A może ja nie mam racji?
!Demi#

!Demi

2009-06-28 20:27:48

Wogole smakue mi taka marchew ale ten groszek mnie w niej razi wole fasolke szparagowa..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013