Kuchnia ze smakiem

Naleśniki z kapustą i grzybami

Składniki

Ciasto

Nadzienie

  • suszone grzyby 4 dag
  • kapusta kwaszona 50 dag
  • cebula 8 dag
  • mąka 1-2 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa do zup do smaku
  • tłuszcz do podsmażenia

Sposób przyrządzenia

Namoczone grzyby gotujemy. Kroimy kapustę, zalewamy ją wywarem z grzybów i gotujemy. Drobno siekamy cebulę, smażymy. Dokładamy do niej mąkę, lekko zarumieniamy i łączymy z odparowaną kapustą i pokrojonymi grzybami. Całość chwilę dusimy, doprawiamy do smaku. Pieczemy naleśniki. Na każdy nakładamy przygotowany farsz, zawijamy.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 843

Dodany przez :

czarna20

czarna20

Data dodania: 2010-10-30

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki z kapustą i grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013