Kuchnia ze smakiem

Pasztet z warzyw

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło, mąkę, sól, jajko wymieszać i zagnieść ciasto. Ciastem wyłożyć żaroodporne naczynie, posypać tartą bułką. Mięso zmielić i posolić, dodać pieprz, ułożyć warstwami mięso i warzywa. Brzegami ciasta przykryć mięso i warzywa. Pozostałe ciasto rozwałkować i przykryć nim całą powierzchnię naczynia. Tak przygotowany pasztet posmarować żółtkiem. Pośrodku w cieście zrobić mały otwór, aby mogła się wydobywać para, piec 40 minut.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1908

Dodany przez :

smakoszek

smakoszek

Data dodania: 2009-03-10

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Pasztet z warzyw

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013