Kuchnia ze smakiem

Pasztetowa

Składniki

Sposób przyrządzenia

Podgardle pokroić na drobne kawałki, zalać małą ilością wody, dodać cebulę i dusić. Wątrobę włożyć tylko na tak długo, aby się ścięła i utraciła krwisty kolor. Pod koniec duszenia powinno zostać bardzo mało wody w duszonce. Po przestudzeniu dodać pokrojoną bułkę i całość wystudzić, następnie przekręcić 2 razy przez maszynkę z drobnym sitkiem, dodać jajko, tartą bułkę, przyprawy do smaku.
Masę dokładnie wyrobić i napełnić nią jelito proste, zaszyć, włożyć do gorącej wody i gotować 40 minut.
Kiszkę pasztetową podawać po zupełnym ostudzeniu.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2498

Dodany przez :

danusia19671

danusia19671

Data dodania: 2010-02-07

Zobacz także:

Zdjęcia

Pasztetowa
danusia19671#

Dodane przez:

danusia19671

2010-02-08
Pasztetowa
Pasztetowa
Milunia#

Dodane przez:

Milunia

2011-01-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Pasztetowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013