Kuchnia ze smakiem

Pieczone golonki z indyka

Składniki

Sposób przyrządzenia

W misce zrobić sos z przyprawy do grilla, rozmarynu, soli i oleju zrobić sos. Golonki opłukać, osuszyć i włożyć do miski z sosem i pomieszać aby całe golonki obtoczyły się w przyprawach (zamiast przyprawy do grilla możemy dodać inną przyprawę) ziemniaki oczyścić, obrać i pokroić w ćwiartki. Pieczarki oczyścić pokroić w ćwiartki, cebulę obrać i pokroić w piórka, a papryczkę chilli pokroić na drobniejsze kawałki. Golonki wyłożyć do dużej blaszki, między golonki powkładać ziemniaki, paprykę a na końcu posypać cebulą i papryczką chilli. Ziemniaczki i pieczarki posypać solą, pieprzem i dowolną przyprawą (może być do ziemniaków) i skropić delikatnie olejem. Podlać ok 1 szkl wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 c, na około 1, 5-2 godziny.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1032

Dodany przez :

monciasz

monciasz

Data dodania: 2011-04-22

Zobacz także:

Zdjęcia

Pieczone golonki z indyka
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Pieczone golonki z indyka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013