Kuchnia ze smakiem

Rogaliki z masą orzechową

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na patelni rozgrzać miód, wrzucić do niego orzechy i mieszając zrumienić. Dodać śmietankę i nadal mieszając odparować farsz do otrzymania elastycznej konsystencji. Ciasto francuskie rozmrozić, podzielić na trójkąty. Na każdym trójkącie ułożyć farsz orzechowy i zawinąć. Rozgrzać piekarnik do temp. 220 c i piec na złoty kolor.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia: 30 min
Ile porcji Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1022

Dodany przez :

monciasz

monciasz

Data dodania: 2010-12-13

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki z masą orzechową

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013