Kuchnia ze smakiem

Smalec wiejski

Składniki

Sposób przyrządzenia

Słoninę włożyć do garnka i wytapiać na niezbyt silnym ogniu. Boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i jak skwarki zaczną nabierać złotego koloru dodać do słoniny. Smażyć jeszcze ok 20-30 minut. Cebulę drobno posiekać. Po zestawieniu z ognia dodać do smalcu posiekaną cebulę. Gorący smalec przelać do słoików i do każdego słoika wsypać zioła prowansalskie ( 1 łyżeczka ziół na słoik półlitrowy). Słoiki zakręcić i odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Przechowywać w lodówce. Jeśli ktoś lubi to razem z cebula może jeszcze dodać starte na tarce z dużymi oczkami jabłko.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2168

Dodany przez :

monciasz

monciasz

Data dodania: 2011-01-25

Zobacz także:

Zdjęcia

Smalec wiejski
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-25
Smalec wiejski
Milunia#

Dodane przez:

Milunia

2011-01-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Smalec wiejski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013