Kuchnia ze smakiem

Smażone grzyby

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby czyścimy, myjemy,odcinamy trzony. Kapelusze obgotowujemy w lekko osolonej, wrzącej wodzie. Następnie obtaczamy w mące, wykładamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem,rumienimy z obu stron, po czym oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy masło i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Podajemy od razu po przygotowaniu.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 825

Dodany przez :

Mr_Green

Mr_Green

Data dodania: 2010-06-28

Zobacz także:

Zdjęcia

Smażone grzyby
helas#

Dodane przez:

helas

2011-03-02
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Smażone grzyby

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013