Kuchnia ze smakiem

Sos z suszonych grzybów

Składniki

Sposób przyrządzenia

Suszone grzyby dokładnie wymyć, włożyć do odmierzonej ilości wody przed gotowaniem co najmniej na pół godziny Następnie dodać cebulę i razem ugotować (co najmniej 40 minut). Miękkie grzyby odcedzić. pokrajać w bardzo cienkie paski lub kostkę, cebulę posiekać. Grzyby i cebulę włożyć z powrotem do sosu. Podprawić sos zasmażką ze zrumienionej na sucho mąki wymieszanej z tłuszczem, a następnie zabielić śmietaną. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać suszoną zieleninę i jeszcze krótko zagotować Sos grzybowy można podawać prawie do wszystkich potraw z kasz. ziemniaków, makaronów.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 8395

Dodany przez :

ondrasz

ondrasz

Data dodania: 2008-03-31

Zobacz także:

Zdjęcia

Sos z suszonych grzybów
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2010-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Sos z suszonych grzybów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013