Kuchnia ze smakiem

Syrop sosnowy

Składniki

  • młode pędy sosny 20 szt
  • miód lipowy 1 słoik
  • sok z cytryny 1 szt

Sposób przyrządzenia

Młode pędy sosny oczyszczone i umyte ułożyć w słoiku warstwami i każdą zalać łyżeczką miodu lipowego i kroplami soku z cytryny. Zakręcić słoik i odstawić na 2 tygodnie. Odsączyć syrop i zlać do ciemnej butelki. Przechowywać w lodówce, zażywać przy suchym kaszlu po łyżce 4 razy dziennie.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Ile porcji Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 18072

Dodany przez :

!banasmaly

!banasmaly

Data dodania: 2009-02-13

Zobacz także:

Zdjęcia

Syrop sosnowy
mala4#

Dodane przez:

mala4

2011-02-06
Syrop sosnowy
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Syrop sosnowy

2011-12-29 14:43:06

Syrop bardzo zdrowy, polecam. Robimy go zawszę raz w roku.
!seba#

!seba

2009-05-10 08:58:23

zawsze chciałem samodzielnie zrobić syrop sosnowy. dziś pierwszy raz byłem na młodych pędach . warto było odwiedzić tę stronę .
!grypka#

!grypka

2009-02-14 13:02:54

syropek bardzo dobry ,kaszel też ustępuje,warto taki sobie przygotować na zimę,polecam - jednak lepiej nie chorować

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013