Kuchnia ze smakiem

Tradycyjna mizeria domowa

Składniki

  • ogórek długi 2 szt.
  • śmietana 18 % 200 g
  • sok z cytryny 1 łyżecz.
  • koperek 1/2 pęczka
  • cukier 1 łyż.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Ogórki myję dokładnie pod bieżącą wodą, obieram ze skórki i kroję na cienkie plasterki. Przekładam plasterki ogórków do miseczki. Oprószam solą i odstawiam, po chwili odlewam z ogórków sok. Cytrynę sparzam, wyciskam sok z połowy cytryny. Koperek myję, osuszam i bardzo drobno siekam, dodaję do poszatkowanych ogórków. Mieszam wszystko ze śmietaną, sokiem z cytryny, doprawiam na koniec do smaku cukrem i pieprzem. Mizerię podaję jako dodatek do obiadu. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona, wyjęta prosto z lodówki.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 439

Dodany przez :

ilka_86

ilka_86

Data dodania: 2011-09-21

Zobacz także:

Zdjęcia

Tradycyjna mizeria domowa
ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2011-09-21
Tradycyjna mizeria domowa
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Tradycyjna mizeria domowa

2011-11-13 15:13:44

Taka mizeria to do obiadu jak na święto ;) super!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013