Kuchnia ze smakiem

Ziemniaki z jajkiem

Opis

Super smakuje z dodatkiem surówki.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kartofle należy umyć, ugotować w łupinach na pół miękko i nie obierając poprzekrawać wzdłuż na połowę. Każdą cześć wydrążyć łyżeczką, zostawiając ścianki około 1 cm grubości. Do powstałego zagłębienia wlać pół łyżeczki śmietany, posypać pieprzem, wbić jajo, posolić do smaku wg własnego uznania.

Ułożyć kartofle w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°c i piec 10 min. Po wyjęciu posypać umytym i posiekanym na drobno szczypiorkiem.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 352

Dodany przez :

wazka2008

wazka2008

Data dodania: 2011-12-29

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaki z jajkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013