Kuchnia ze smakiem

Zupa kalafiorowo-ziemniaczana

Składniki

zupa

pulpety

Sposób przyrządzenia

Włoszczyznę umyć, obrać, pokrajać. Kalafior umyć, podzielić na drobne różyczki. Warzywa zalać wrzątkiem, gotować, gdy będą średnio miękkie włożyć ziemniaki, gotować do miękkości. Zupę doprawić mąką wymieszaną z mlekiem, zagotować, włożyć masło, osolić.
Przygotować pulpety. Bułką namoczyć, cebulę podsmażyć na tłuszczu, zemleć w maszynce razem z mięsem i bułką. Dodać jajo, tartą bułkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z posiekanym koperkiem. Uformowane pulpety gotować w zupie tuż przed podaniem.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1434

Dodany przez :

beka

beka

Data dodania: 2008-03-27

Zobacz także:

Zdjęcia

Zupa kalafiorowo-ziemniaczana
beka#

Dodane przez:

beka

2007-07-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Komentarze

Do przepisu na: Zupa kalafiorowo-ziemniaczana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013