Kuchnia ze smakiem

Zupa z czerwonej fasoli

Opis

Ulubiona zupa fasolowa męża. Polecam!

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę. Boczek pokroić w paseczki i dodać do cebuli. Po 3 minutach zalać bulionem, dodać zmiażdżony czosnek, zioła i gotować 5 minut. Fasolę odcedzić, opłukać i dodać do zupy.
Całość zagotować i podawać.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 8522

Dodany przez :

eikowa

eikowa

Data dodania: 2008-09-09

Zobacz także:

Zdjęcia

Zupa z czerwonej fasoli
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-05-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z czerwonej fasoli

2010-05-27 19:41:02

fasolówka godna polecenia,pycha
!hAnuska#

!hAnuska

2009-09-25 18:05:54

Zupka rewelacyjna, właśnie zrobiłam, dla mojego chłopka bez majeranku, ale i tak jest smaczna, polecam :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013