Kuchnia ze smakiem

Żużu

Opis

Bardzo pyszna chińska potrawa.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć osuszyć i pokroić w paski.
Cebulę obrać i skroić w kosteczkę.
Czosnek przetrzeć przez praskę.
Pozostałe składniki wymieszać i zalać marynata mięso.
Dorzucić czosnek i cebulę.
Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki.
Kilka razy mieszać mięso, aby marynata całość przeszła.
Następnego dnia smażyć na złoty kolor i podawać od razu.
 

Ocena przepisu

Czas przyrządzenia Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Ile porcji Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 3161

Dodany przez :

rooslanka

rooslanka

Data dodania: 2008-09-28

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Tagi

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Żużu

!wiktor wojciki#

!wiktor wojciki

2009-08-20 15:36:06

żużu to bardzo pyszna chinska potrawa. jak ja to jadłem to odrazu mówiłem że to naj piszniejsza potrawa

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone ZjedzTo.pl 2008-2013